Права и задължения

Настоящите общи условия регламентират отношенията между „Гран Авто™“ и лицата ползващи сайта и онлайн магазина намиращ се на адрес www.granavto.com

• „САЙТ“ – означава уебсайта на адрес www.granavto.com

• „АКАУНТ“ – означава акаунт регистриран на www.granavto.com

• „ОНЛАЙН МАГАЗИН“ – означава виртуалният магазин намиращ се на www.granavto.com предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.

• „ПОЛЗВАТЕЛ“ – означава лице ползващо функционалностите на сайта.

• „КУПУВАЧ“ – означава лице, което извършва покупка на стока от онлайн магазина.

• „ПОТРЕБИТЕЛ“ – означава потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите („ЗЗП“).

• „ЛИЧНИ ДАННИ“ – означава лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и европейското законодателство („ЗЗЛД“).

• „НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ“ – означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги (ЗПУ).

• „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ – означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, се съгласявате изрично и безусловно с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

Регистрация

Сайтът може да бъде разглеждан без регистрация. Регистрация е необходима само за ползването на определени функционалности на сайта и е абсолютно доброволна и безплатна. За да се регистрирате е необходимо да имате навършени 18 години и при първа поръчка да посочите опцията за регистриране на акаунт, след което ще се появи поле в което да посочите вашата парола.

При успешно приключване на поръчката e-mail адреса посочен в нея ще бъде вашето потребителско име за достъп.

В случай, че не желаете да регистрирате акаунт, имате възможност да пазарувате като гост, като предоставените в този случай данни се обработват само за целите на изпълнението на конкретната поръчка и не се съхраняват за следващи Ваши поръчки.

Общи

От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница.

Цени

Всички представени на сайта/онлайн магазина цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като  Гран Авто си запазва правото, без предупреждение, да ги променя по всяко време. Представените на сайта/онлайн магазина цени са крайни и включват всички данъци и такси, без цена за обработване и доставка – посочена отделно, в случай, че такава се дължи.

Информация за потребители

Поръчки

Поръчки могат да правят само ползватели приели общите условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формуляра за поръчка, като следвате стъпките за поръчка.

Плащане

Цената на поръчана от онлайн магазина стока се заплаща чрез Наложен платеж при доставката и на посочения от клиента адрес.

Всички плащания се извършват само в български лева. С приемането на настоящите общи условия купувачът дава своето изрично и безусловно съгласие "Гран Авто" да предаде за доставка и обработка поръчаната стока на спедиторска фирма. При използване на „Наложен платеж“ купувачът предава на куриера цялата дължима сума (включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка)!

Договор

Договорът за продажба от разстояние между "Гран Авто" и купувача се счита за сключен след потвърждаване на дадената поръчка от страна на"Гран Авто". Потвърждаването на сключен с "Гран Авто" договор от разстояние, включително на цялата информация по чл. 47, ал. 1 от ЗЗП.

На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на „Гран Авто“ стоката в оригиналната ѝ опаковка, неизползван продукт в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи.